28. in 29. junija je v LAS Prlekija potekal POSVET LAS IN SREČANJE ČLANOV DRSP – PRLEKIJA 2024.

V prvem delu posveta je potekala razprava o pripravi javnih pozivov LAS v letu 2024, v nadaljevanju pa smo si pogledali primere projektov sofinancirane s sredstvi LEADER, še posebej na področju dejavnosti in obrti, ki zagotavljajo kakovost lokalnega prebivalstva in razvoj turizma.

Srečanje je bilo prepleteno s spoznavanjem lokalne gastronomije, tradicije in običajev in nas je popeljalo vse do prazgodovine.

Prvi dan smo si ogledali: Rokodelski center DUO v Veržeju, Čebelarski muzej Tigeli v Veržeju, na Šafarskem Prazgodovinsko naselbino Gradišče s prikazom življenja tedanjih prebivalcev ter Cerkvico Žalostne Matere božje na Jeruzalemu s predstavitvijo zgodovine kraja in krajinskega parka ter degustacijo.

Drugi dan smo imeli ogled Babičevega mlina, edinega še delujočega mlina na Muri ter se nato spustili z rafti po reki Muri. Ustavili smo se v Ižakovcih na Otoku ljubezni ter prispeli na končni cilj Tinekov brod v Gornji bistrici, kjer smo se z brodom prepeljali iz Prekmurja nazaj v Prlekijo.